Најава онлајн семинара ,,Унапређење квалитета активности каријерног вођења и саветовања у школама” за наставнике из Црне Горе и Србије

 In EG vesti

Фондација Темпус – Euroguidance центар у Србији у сарадњи са Euroguidance центром из Црне Горе организује онлајн размену искустава наставника и стручних сарадника из основних и средњих школа из Црне Горе и Србије током последње седмице маја (25-29. маја 2020. године). Овај догађај има за циљ да кроз низ вебинара и активности на онлајн платформи за учење омогући размену искустава и идеја за унапређење активности каријерног вођења и саветовања у школама и развоја сарадње са локалном заједницом у овој области.

У склопу овог догађаја учесници ће имати прилику да представе своје искуство планирања и спровођења активности КВиС и сарадње са другим актерима у овој области. Такође, кроз интерактивне вебинаре и друге активности на платформи за учење, учесници ће имати прилику да дискутују о изазовима и правцима даљег развоја активности и осмишљавају начине даље сарадње како на националном тако и на интернационалном нивоу.

У периоду трајања догађаја, учесници ће имати приступ заједничком простору на Moodle платформи, док ће једном дневно бити организовани вебинари на Zoom платформи. Вебинари ће бити организовани са почетком у 11 часова у трајању од 90 минута по следећем распореду:

  • Понедељак, 25.5.2020. год., вебинар на тему: ,,Сарадња школе и локалне заједнице у спровођењу активности КВиС за ученике”
  • Уторак, 26.5.2020.год., вебинар на тему: ,,Приказ примера добре праксе активности КВиС у школама из Србије”
  • Среда, 27.5.2020.год., вебинар на тему: ,,Приказ примера добре праксе активности КВиС у школама из Црне Горе”
  • Четвртак, 28.5.2020.год., вебинар на тему: ,,Унапређење активности КВиС у школама”- размена искустава и заједничко планирање будућих активности учесника обуке кроз групне активности свих учесника

Сви заинтересовани наставници и стручни сарадници из основних и средњих школа могу се пријавити за учешће попуњавањем регистрационог формулара до недеље 17. маја до краја дана. С обзиром да је број места за учеснике из Србије ограничен на 30, препоручљиво је да се пријавите што раније. Приликом избора учесника на овом догађају водиће се рачуна о исказаној мотивацији, а затим и равномерној заступљености школа као критеријуму. Учешће на догађају је бесплатно, а сви учесници који буду пратили сваки вебинар добиће потврду о учешћу.

Истовремено позивамо све заинтересоване наставнике и стручне сараднике да се пријаве и као излагачи и прикажу своја искуства у спровођењу активности КВиС у својим школама и/или остваривања сарадње школе и локалне заједнице у области КВиС. Рок за пријаву излагача је, такође, до недеље 17. маја до краја дана попуњавањем регистрационог формулара. У оквиру пријаве је потребно навести кључне информације које бисте приказали колегама у оквиру 20 минута излагања на вебинарима који се одржавају 25. маја и 26. маја. Приликом избора излагача водиће се рачуна о искуству пријављених у области каријерног вођења и саветовања, као и колико је јасно и информативно приказано излагање кроз регистрациони формулар.

За сва додатна питања у вези са овим догађајем доступни смо путем мејла euroguidance@tempus.ac.rs.

Start typing and press Enter to search