Одржан онлајн семинар ,,Унапређење квалитета активности каријерног вођења и саветовања у школама” за наставнике из Црне Горе и Србије

Фондација Темпус – Euroguidance центар у Србији у сарадњи са Euroguidance центром из Црне Горе организовала је онлајн размену искустава наставника и стручних сарадника из основних и средњих школа из Црне Горе и Србије током последње седмице маја (25-29. маја 2020. године). Кроз низ вебинара и активности на онлајн платформи за учење учесници су имали прилику за размену искустава и идеја за унапређење активности каријерног вођења и саветовања у школама и развој сарадње са локалном заједницом у овој области.

Вебинари су били организовани са почетком у 11 часова у трајању од 90 минута по следећем распореду:

Понедељак, 25.5.2020. год., вебинар на тему: ,,Сарадња школе и локалне заједнице у спровођењу активности КВиС за ученике”

Говорнице:

  • Јевросима Пејовић, Завод за запошљавање Црне Горе
  • Сања Новаковић, Економско-трговинска школа, Пожаревац, Србија

Уторак, 26.5.2020.год., вебинар на тему: ,,Приказ примера добре праксе активности КВиС у школама из Србије”

Говорнице:

  • Наташа Џаковић, Техничка школа, Бор
  • Светлана Петровић и Наташа Јанкулоски, Техничка школа, Књажевац
  • Људмила Ракочевић, Гимназија ,,Бранко Радичевић”, Стара Пазова

Среда, 27.5.2020.год., вебинар на тему: ,,Приказ примера добре праксе активности КВиС у школама из Црне Горе”

Говорнице:

  • Стела Бурзановић, ЈУ Средња економска школа „Мирко Вешовић“, Подгорица
  • Марица Огњеновић, ЈУ Гимназија „Стојан Церовић”, Никшић
  • Вања Ракочевић, ЈУ Гимназија „Слободан Шкеровић”, Подгорица

Четвртак, 28.5.2020.год., вебинар на тему: ,,Унапређење активности КВиС у школама”– размена искустава и заједничко планирање будућих активности учесника обуке кроз групне активности свих учесника који су модерирали представници Euroguidance центара Србије и Црне Горе.

У склопу овог догађаја учесници су имали прилику да представе своје искуство планирања и спровођења активности КВиС и сарадње са другим актерима у овој области. Такође, кроз интерактивне вебинаре и друге активности на платформи за учење, учесници дискутовали о изазовима и правцима даљег развоја активности и осмишљавали начине даље сарадње како на националном тако и на европском нивоу. У повратној информацији истакли су како им је ова размена била корисна и занимљива.

Захваљујемо се свим учесницима на активном учешћу, а говорницима на дељењу драгоценог искуства са колегама. Као и до сада, Euroguidance центар ће наставити са организацијом оваквих догађаја, те позивамо све заинтересоване да наставе да прате сајт Euroguidance центра за информације о будућим активностима.

Start typing and press Enter to search