Уз све више могућности за учествовање у Еразмус+ пројектима, предшколске установе, основне, средње стручне школе и гимназије, као и школе и организације које се баве образовањем одраслих, могу да унапреде свој рад и кроз међународну сарадњу. Међутим, проналазак одговарајућих партнера није увек једноставан задатак. У наставку вам представљамо платформе и иницијативе које вам могу олакшати потрагу партнера за размену искуства и реализацију различитих пројеката.

eTwinning

Платформа повезује запослене у школским и предшколским установама широм Европе са циљем да им омогући да заједнички осмишљавају и спроводе пројекте, размењују идеје и примере добре праксе, повезују ученике и обогаћују наставу. Портал промовише сарадњу школа у Европи и шире путем употребе информационо-комуникационих технологија, пружајући при томе помоћ, подршку и готове алате. Коришћење портала је бесплатно и безбедно.

Више информација: http://erasmusplus.rs/evropske-mreze/etwinning
Link do platforme: https://www.etwinning.net

School Education Gateway

Ова европска платформа је намењена пре свега школском образовању и нуди велики број ресурса, материјала, позива за сарадњу на пројектима, курсева доступних за усавршавање, најаве предстојећих догађаја и слично.

Линк до платформе: https://www.schooleducationgateway.eu/en/pub/index.htm

EPALE

EPALE је европска платформа намењена професионалцима у области образовања одраслих у Европи. Платформа омогућава појединцима и институцијама да се информишу о догађајима, размене ресурсе и добре праксе кроз учешће у групама за дискусију, објављивање ресурса или писање блогова. Институције могу да представе свој рад и постану део базе институција, што им даје могућност да их остале институције препознају и по потреби позову да сарађују на пројектима.

Више информација: https://erasmusplus.rs/evropske-mreze/epale/

Линк до платформе: https://ec.europa.eu/epale/

Start typing and press Enter to search