Фондација Темпус кроз активности ЕПАЛЕ националног тима за подршку и националног центра Euroguidance мреже одржала је дводневну обуку: ,,Превладај беспомоћност: Како користити каријерно вођење и саветовање за оснаживање одраслих из осетљивих група?”  27.11. и 28.11.2018. године, у Београду у хотелу ,,Србија” (Устаничка бр. 127).

Обуци су присуствовали каријерни практичари запослени у Националној служби за запошљавање, невладиним организацијама, школама које имају програме образовања одраслих, центрима за развој каријере, као и социјални радници, омладински радници наставници и стручни сарадници из средњих школа.

У дводневном програму учесници су стицали нова знања и вештине на следеће теме:

  • Радионица А: Нове методе: Мотивационо интервјуисање (МИ)- начин да се подржи промена, коју је водио Сим Варв
  • Радионица Б: Запослење као подршка опоравку: примери техника за спровођење активности КВИС у раду са корисницима психијатријских услуга, коју је водио Никос Дросос
  • Радионица Ц: Неке приче су као затвор, неке приче нас ослобађају, коју је водио Ивор Броер

Презентације и материјали са обуке су тренутно доступне на ЕПАЛЕ групи: Каријерно вођење и саветовање за одрасле док фотографије са догађаја можете погледати на Facebook страници Фондације Темпус.

Позивамо све заинтересоване за тему каријерног вођења и саветовања да се прикључе ЕПАЛЕ групи и прате дешавања и новости у области на српском језику.

Start typing and press Enter to search