Обука „Развијање активности каријерног вођења и саветовања (КВиС) у програмима образовања одраслих” намењена је наставницима, стручним сарадницима и другим запосленима у установи која пружа услуге образовања одраслих.

Током једнодневне обуке, наставници, стручни сарадници и други запослени у установи која пружа услуге образовања одраслих, имаће прилику да сазнају више о основним појмовима из  области каријерног вођења и саветовања (КВиС) и улози активности КВиС у образовним програмима за одрасле. Такође током обуке, учесници ће имати прилику да сазнају више о смерницама  за  креирање и  извођење активности и  ресурсима који су им на располагању, доступним на европском и националном нивоу. Моћи ће да се додатно упознају и са Правилником о стандардима услуга КВИС и да планирају начин примене истог у својој установи/организацији. 

Након обуке, учесници ће моћи да препознају у којим областима свог рада се већ баве темом КВиС, како КВиС активности могу да им буду подршка у наставном процесу и у ком делу програма који спроводе могу да развију нове активности за  своје полазнике.   

Обука је акредитована код Завода за унапређивање образовања и васпитања под каталошким бројем 155 и носи 8 поена стручног усавршавања. Обука траје 1 дан и учешће је бесплатно, а број места је ограничен на 30 учесника.

 

Start typing and press Enter to search