Национални центар Euroguidance мреже, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством омладине и спорта, организовао је пету националну Euroguidance конференцију ,,Каријерно вођење и саветовање у Републици Србији”, која се одржала у петак, 6. октобра 2017. године у хотелу Метропол у Београду.

Попут претходних, и ова конференција је имала за циљ размену информација и унапређење сарадње свих актера у систему каријерног вођења и саветовања (КВиС) у Европи и Републици Србији. На догађају је било речи о актуелним иницијативама у овој области како у Србији, тако и у другим европским државама. У склопу конференције, одржана је и свечана додела награда, признања и похвалница за пријављене примере праксе на другом националном Euroguidance такмичењу примера добрих пракси у области каријерног вођења и саветовања. Део конференције је био посвећен успешним примерима праксе из Чешке и Словачке, као и пленарним дискусијама стручњака на тему развоја иновативних пракси и унапређивању и обезбеђивању квалитета пракси у области КВиС у Европи и Републици Србији. Уз то, конференција је представљала изузетну прилику за умрежавање практичара из земље и иностранства и унапређење сарадње актера у систему КВиС.

Конференцији је присуствовало око 150 каријерних практичара из Србије – наставника и стручних сарадника из основних и средњих школа, саветника Националне службе за запошљавање, представника канцеларија за младе, удружења и асоцијација, представника академске заједнице и центара за развој каријере, као и око 30 каријерних практичара, експерата и представника Euroguidance националних центара из других земаља Европе.

Снимак целокупне конференције доступан је на јутјуб каналу Фондације Темпус, фотографије са догађаја погледајте на Фејсбук профилу Фондације Темпус, а у наставку вести можете пронаћи линкове ка презентацијама говорника:

Start typing and press Enter to search