Прва Euroguidance конференција о каријерном вођењу и саветовању, коју је ЕГ центар организовао у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством омладине и спорта, одржана је 5. децембра 2013. године у Палати Србија у Београду.

Конференција је окупила преко 150 каријерних практичара, наставника и стручних сарадника из основних и средњих школа из целе Србије, представника универзитетских каријерних центара, саветника Националне службе за запошљавање, као и представнике других организација и институција које се баве каријерним вођењем и саветовањем. Учесници су се упознали са примерима добре праксе из других европских држава (Немачке, Хрватске, Данске и Бугарске).

У другом делу конференције организована је панел сесија о развоју система каријерног вођења и саветовања на средњошколском нивоу у Републици Србији, у складу са недавним изменама сета образовних закона. Теме дискусије у оквиру овог панела су биле како увести каријерно вођење и саветовање у систем средњошколског образовања на системски и одржив начин, како унапредити знања и вештине наставника у овој интердисциплинарној области и на који начин се тиме може допринети смањивању броја ученика који напуштају школовање. У другој панел сесији учесници су дискутовали о могућностима унапређења сарадње актера који реализују активности каријерног вођења и саветовања како на локалном тако и националном нивоу.

У наставку текста можете пронаћи презентације и преводе презентација говорника са конференције:

Start typing and press Enter to search