Обука „Унапређење компетенција омладинских радника за развој услуга и спровођење активности каријерног вођења и саветовања” представља нову обуку Euroguidance центра која се у целости организује и спроводи путем онлајн платформе за учење (Moodle). Главни циљ обуке је да полазници препознају и унапреде своје компетенцијe за спровођење услуга каријерног вођења и саветовања (КВиС) у складу са оквиром компетенција дефинисаним у Правилнику стандарда услуга каријерног вођења и саветовања (КВиС).

Обука је намењена омладинским радницима и свим особама активним у организацијама младих и организацијама за младе који желе да се упознају са:

  • основним појмовима у области КВиС,
  • системом КВиС који је развијен у Србији,
  • смерницама за развијање и унапређење квалитета услуга и активности КВиС, са посебним акцентом на начине за препознавање потреба младих на путу њиховог каријерног развоја.
  • својом улогом и улогом своје организације у спровођењу КВиС активности.

Садржај обуке омогућава да се уваже специфичности разноликих активности, циљева и доступних ресурса организација које раде са младима.

Обука се састоји из  четири интерактивна вебинара у трајању од 90 минута и индивидуалних задатака које учесници током трајања обуке самостално раде на платформи за учење.  Вебинари се одржавају дневно (уторак, среда, четвртак и петак од 10 часова) и неопходно је присуство на сваком вебинару ради издавања потврде о учешћу на обуци.

Учешће на овој обуци је бесплатно, а број учесника је ограничен па је препоручљиво пријавити се што раније.

Обука се одржава периодично, прва обука је одржана у августу 2020. године, а друга је планирана за период од 17. до 21. aвгуста 2021. Уколико сте заинтересовани за учешће, можете да се пријавите попуњавањем пријавног формулара. Рок за пријаву је продужен до 12. августа у 12 часова.

Start typing and press Enter to search