Обука: „ Унапређење компетенција омладинских радника за развој услуга и спровођење активности каријерног вођења и саветовања”

Обука „ Унапређење компетенција омладинских радника за развој услуга и спровођење активности каријерног вођења и саветовања” представља нову обуку Euroguidance центра која се у целости организује и спроводи путем онлајн платформе за учење (Moodle). Главни циљ обуке је да полазници препознају и унапреде своје компетенцијe за спровођење услуга каријерног вођења и саветовања (КВиС) у складу са оквиром компетенција дефинисаним у Правилнику стандарда услуга каријерног вођења и саветовања (КВиС).

Обука је намењена омладинским радницима и свим особама активним у организацијама младих и организацијама за младе који желе да се упознају са:

  • основним појмовима у области КВиС,
  • системом КВиС који је развијен у Србији,
  • смерницама за развијање и унапређење квалитета услуга и активности КВиС, са посебним акцентом на начине за препознавање потреба младих на путу њиховог каријерног развоја.
  • својом улогом и улогом своје организације у спровођењу КВиС активности.

Садржај обуке омогућава да се уваже специфичности разноликих активности, циљева и доступних ресурса организација које раде са младима.

Обука се састоји из  четири интерактивна вебинара у трајању од 90 минута и индивидуалних задатака које учесници током трајања обуке самостално раде на платформи за учење.  Вебинари се одржавају дневно (понедељак, уторак, среда и четвртак од 10 часова) и неопходно је присуство сваком вебинару ради издавања потврде о учешћу на обуци.

Учешће на овој обуци је бесплатно, а број учесника је ограничен на 30.

Обука ће се одржавати периодично, а прва је планирана за период од 24. до 28. августа. Уколико сте заинтересовани за учешће, можете да се пријавите попуњавањем пријавног формулара до 18. августа у 12 часова.

Start typing and press Enter to search