Euroguidance центар Фондације Темпус организује 8. новембра у Зајечару, а 9. новембра у Великом Градишту обуку „Унапређење квалитета активности каријерног вођења кроз ефикасно планирање рада школског тима за каријерно вођење и саветовање/професионалну оријентацију“. Обука је намењена наставницима и стручним сарадницима из основних и средњих школа који се већ баве активностима КВиС и желе даље да унапређују рад школских тимова за каријерно вођење и саветовање/професионалну оријентацију. Обуке се одржавају у склопу Европске недеље вештина стечених у стручном образовању и обукама (European Vocational Skills Week 2018).

  • Обука у Зајечару се одржава 8. новембра у просторијама Техничке школе у улици Књегиње Љубице 3-5. Агенда обуке доступна је овде, а пријава је отворена путем електронског формулара до 6. новембра у подне.
  • Обука у Великом Градишту се одржава 9. новембра у просторијама Средње школе Велико Градиште у улици Житни трг 4. Агенда обуке доступна је овде, а пријава је отворена путем електронског формулара до 7. новембра у подне.

Обука „Унапређење квалитета активности каријерног вођења кроз ефикасно планирање рада школског тима за каријерно вођење и саветовање/професионалну оријентацију“ је акредитована код ЗУОВа под каталошким бројем 87 и носи 8 поена стручног усавршавања. Учешће на овој обуци је бесплатно, а број учесника је ограничен на 30.

Учествовањем на овој обуци наставници и стручни сарадници ће моћи да унапреде своје знање о вештинама које су битне за ученике да би могли да управљају својом каријером и да сазнају о начинима организације активности тима које би доприносиле развоју релевантних вештина код ученика у складу са Предлогом стандарда услуга КВиС. Имајући у виду да је свака школа специфична у погледу својих ученика и доступних ресурса, значајан део семинара је посвећен осмишљавању опција за рад тима у односу на одлике конкретне школе.

Током обуке учесници ће бити у прилици да раде на унапређењу својих досадашњих планова и програма за КВиС у кооперацији са другим учесницима и уз подршку реализатора обуке. Циљ је да учесници са обуке пођу са унапређеним плановима и програмима и опремљени конкретним техникама за даље унапређење сопственог рада. Како би се остварили постављени циљеви обуке, учесници се посебно охрабрују да понесу планове и програме КВиС/ПО из својих школа како би током обуке могли да раде на њиховом унапређењу.

Start typing and press Enter to search