Портал о образовним могућностима и квалификацијама у Европи (Learning Opportunities and Qualifications in Europe) постоји са циљем да помогне студентима, незапосленима, запосленима, родитељима, каријерним саветницима и наставницима да пронађу потребне информације у вези са студирањем у Европи.

На овом порталу можете пронаћи информације о могућностима за образовање и усавршавање широм Европе. Овај сајт садржи везе ка сајтовима универзитета и високошколских установа, базама података о школама и могућностима за стручно усавршавање, као и курсевима за образовање одраслих.

Како би вам помогли да донесете одлуку овај портал такође садржи и везе ка сајтовима на којима можете пронаћи све што треба да знате при селидби у неку европску државу.

Портал о образовним могућностима и квалификацијама у Европи пружа:

  • претрагу могућности за образовање и усавршавање у Европи;
  • информације и објашњења о европским системима образовања;
  • информације о трошковима живота, школаринама, проналаску смештаја, правном оквиру и друге опште информације о европским земљама;
  • програмима размене и стипендирања (Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtvig, Youth in Action) и информације како се пријавити на дате програме.

Порталу можете приступити путем следећег линка: https://ec.europa.eu/ploteus/.

Start typing and press Enter to search