Када почнемо да тражимо одговор на питање „Шта после матуре?“ један од корака јесте размишљање о томе која све занимања одговарају нашим интересовањима, вештинама и знањима. Важно нам је да сазнамо тачне и проверене информације о томе који све послови постоје, како изгледа радити неки посао, и које факултете, високе школе или курсеве би требало да завршимо да бисмо могли да се бавимо тим занимањем.

Радионица „Упознај занимања“ намењена је ученицима средње школе који трагају за одговорима на питања попут претходно наведених и желе да сазнају како могу да прикупе информације о занимањима и обукама. Радионица је интерактивна, а воде је запослени Euroguidance центра који имају дугогодишње искуство у области каријерног вођења и саветовања.

Радионица се одржава у Инфо центру Фондације Темпус у Београду (Теразије 39, први спрат). Због ограниченог броја места, за пријаву учешћа потребно је попунити регистрациони формулар. Ученици могу да се за радионицу пријаве самостално, а могуће је и да наставници пријаве групу ученика.

Након ове бесплатне радионице учесници ће знати:

  • да наведу карактеристике занимања која су им важна
  • да наведу карактеристике студијских програма, обука и курсева које су им важне
  • како да сазнају каква је обука потребна за занимања која су им важна
  • о различитим ресурсима који могу да им буду о помоћи приликом поновног преиспитивања

Заинтересовани учесници могу да се пријаве и за остале радионице: „Препознај своје јаке стране“ и „Истражи своје каријерне опције“. Ученици који нису из Београда, могу да се пријаве за интерактивнe вебинаре на исту тему путем регистрационог формулара.

За све додатне информације у вези са наведеним активностима, можете погледати Често постављана питања или контактирати Euroguidance центар путем ел. поште euroguidance@tempus.ac.rs, путем телефона 011/3342-430 или лично у Инфо центру Фондације Темпус у Београду, Теразије 39, I спрат радним данима од 10 до 18 часова.

Start typing and press Enter to search