Када почнемо да тражимо одговор на питање „Шта после матуре?“, један од првих коракa јесте размишљање о својим особинама, шта све знам и умем добро да урадим, нпр: лако учим биологију, умем да пратим мапу када сам у непознатом делу града… Размишљамо о томе које нас све области рада занимају, да ли видимо себе у медицини, фармацији, социологији, дипломатији… Неки од нас размишљају да ли желе да наставе даље школовање или би радије да почну да раде.

Радионица „Препознај своје јаке стране“ намењена је ученицима средње школе који трагају за одговорима на питања попут претходно наведених и желе да препознају своје особине, знања, радне навике, вештине и интересовања као и да их повежу са различитим занимањима, радним местима и факултетима. Радионица је интерактивна, а воде је запослени Euroguidance центра који имају дугогодишње искуство у области каријерног вођења и саветовања.

Радионица се одржава у Инфо центру Фондације Темпус у Београду (Теразије 39, први спрат). Због ограниченог броја места, за пријаву учешћа потребно је попунити регистрациони формулар. Ученици могу да се за радионицу пријаве самостално, а могуће је и да наставници пријаве групу ученика.

Након ове бесплатне радионице учесници:

  • могу да препознају своје особине, радне навике, знања, интересовања и др;
  • могу да повежу своје јаке стране и интересовања са занимањима;
  • знају о различитим ресурсима који могу да им буду о помоћи приликом поновног преиспитивања тј. знају где све могу да нађу релевантне информације на ову тему

Заинтересовани учесници могу да се пријаве и за остале радионице: „Упознај занимања“ и „Истражи своје каријерне опције“. Ученици који нису из Београда, могу да се пријаве за интерактивнe вебинаре на исту тему путем регистрационог формулара.

За све додатне информације у вези са наведеним активностима, можете погледати Често постављана питања или контактирати Euroguidance центар путем електорнске поште euroguidance@tempus.ac.rs, путем телефона 011/3342-430 или лично у Инфо центру Фондације Темпус у Београду, Теразије 39, I спрат радним данима од 10 до 18 часова.

Start typing and press Enter to search