Ученици завршних разреда средње школе суочавају се са многобројним питањима док размишљају о томе шта ће да раде након завршетка средње школе: Шта ме занима? Где да нађем информације о пријемним испитима? Шта је најбоље за мене? Двоумим се између неколико факултета, који да изаберем?

Да бисмо одговорили на ова питања некада нам је потребно да сазнамо неке информације, добијемо смернице како да размишљамо, процењујемо одлуке и изворе информација. Са циљем  да подржимо ученике у овом процесу избора осмислили смо низ радионица које Фондација Темпус спроводи кроз активности националног центра Euroguidance мреже у Инфо Центру (Теразије 39, Београд).

Ученици средњих школа могу да се пријаве за следеће радионице: „Препознај своје јаке стране“, „Упознај занимања“ и „Истражи своје каријерне опције“. У односу на то на која питања желе да сазнају одговоре, ученици могу да се пријаве за само једну, две или све три радионице. Свака радионица траје три сата и одржава се у Београду, у Инфо Центру Фондације Темпус (Теразије 39, Београд).

Опис радионица:

„Препознај своје јаке стране“

У оквиру радионице ученици имају прилику да промишљају о себи, опишу своје вештине, радне навике, особине и интересовања, као и да их повежу са различитима занимањима, радним местима, смеровима у средњим школама, студијским програмима.

Време: среда, 13.3.2019. од 11 часова до 14 часова

Заинтересовани могу да прочитају детаљније о радионици.

Упознај занимања

У оквиру радионице ученици имају прилику да сазнају на које начине могу да прикупе информације о занимањима, средњим школама, факултетима, као и да опишу карактеристике занимања и образовних програма које су њима важне и значајне.

Време: среда, 20.3.2019. од 11 часова до 14 часова

Заинтересовани могу да прочитају детаљније о радионици .

Истражи своје каријерне опције

У оквиру радионице ученици процењују прикупљене информације на ову тему и креирају своје опције кроз низ практичних вежби. Учесници ће имати прилике да науче различите технике доношења одлука и да дефинишу сопствене опције, нпр. ужи избор факултети на којима ће полагати пријемни испит.

Време: среда, 27.3.2019. од 11 часова до 14 часова

Заинтересовани могу да прочитају детаљније о радионици .

За сва додатна објашњења и питања можете да погледате Често постављана питања у наставку или да нас контактирате путем електронске поште euroguidance@tempus.ac.rs, путем телефона 011/3342-430 (опција 1) или лично у Инфо центру Фондације Темпус у Београду, Теразије 39, I спрат радним данима од 10 до 18 часова.

Start typing and press Enter to search