Да ли за радионице могу да се пријаве ученици основних школа?

Да, за радионице могу да се пријаве и ученици основних школа пошто су нека питања са којима се суочавају ученици свих узраста слична. У овом тренутку, због просторних ограничења, предност при одобравању учешћа имаће ученици средњих школа. У сваком случају, позивамо вас да се пријавите и уколико буде велико интересовање ученика основних школа, потрудићемо се да организујемо додатан термин радионица за њих.

 

Да ли ће бити посебних термина за ученике основних школа?

Планирано је да радионице буду организоване до средине маја месеца и неки од термина биће намењени ученицима основних школа, па вас позивамо да пратите редовно обавештења о активностима Инфо центра Фондације Темпус.

 

Да ли ће бити још неких термина за радионице?

Да, радионице ће се одржавати месечно до средине маја месеца. Пратите редовно обавештења о активностима Инфо центра Фондације Темпус да бисте сазнали тачне датуме и време одржавања.

 

Да ли ученици могу да се пријаве самостално или морају да их пријаве наставници?

Ученици могу да се пријаве самостално попуњавањем регистрационог формулара. Такође, могуће је и да наставник пријави групу ученика. Слободно изаберите начин пријаве који је вама најједноставнији.

 

Ја сам родитељ и чини ми се да би мом детету ове радионице биле корисне, да ли ја могу да попуним пријаву?

Пријаву за радионице можете да попуните и као родитељ. С обзиром да радионице захтевају да учесници буду укључени у рад и заинтересовани, предлажемо да прво са дететом разговарате о овоме и заједно попуните регистрациони формулар.

 

Ја нисам из Београда, али ћу у термину радионице бити у Београду. Да ли могу да се пријавим?

Да, можете да се пријавите да присуствујете радионицама и уколико нисте из Београда. Имајте у виду да, нажалост, нисмо у могућности да рефундирамо трошкове пута, као и да обезбедимо оправдање за пропуштене часове у школи.

 

Нисам из Београда, а занимљиве су ми радионице. Да ли ће бити и у неким другима градовима?

Потрудићемо се да радионице буду доступне и у другим градовима. Како бисте се благовремено информисали, пратите информације о активностима Инфо Центра Фондације Темпус и Euroguidance центра за детаљне инфромације о радионицама. Такође, у оквиру истих обавештења о активностима, биће информација и о вебинарима које организујемо на сличне теме.

 

Да ли радионице морају да прате неки утврђени редослед?

Да, радионице су осмишљене тако да се прикупљене информације из претходних радионица користе на наредној радионици, на пример: дефинисана интересовања и особине у радионици „Препознај своје јаке стране“ користе се као полазна тачка за радионицу „Упознај занимања“. Из тог разлога, пожељно је учествовати прво на радионици „Препознај своје јаке стране“, па на „Упознај занимања“, која следи након ње. Међутим, уколико сте већ пронашли одређене одговоре питања и издвојили неке опције које само желите да пажљивије размотрите и процените, можете да се прикључите директно трећој радионици „Истражи своје каријерне опције“.

Start typing and press Enter to search