Национални центар европске мреже за подршку каријерном вођењу и саветовању – Euroguidance, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством омладине и спорта организовао је осму националну конференцију ,,Каријерно вођење и саветовање у Републици Србији и Европи“. Овом приликом учесници су се окупили онлајн 22. и 23. октобра 2020. године. Попут претходних и ове године је конфернција била још један повод за размену информација и оснаживање сарадње свих актера у систему каријерног вођења и саветовања (КВиС) у Републици Србији окупивши око 170 каријерних практичара – наставника и стручних сарадника из основних и средњих школа, саветника Националне службе за запошљавање, представника канцеларија за младе, удружења и асоцијација, представника академске заједнице и центара за развој каријере, као и доносиоца одлуке из Србије.

Током конференције, учесници су имали прилике да чују o каријерном вођењу и саветовању на даљину и новом Europass портфолиу као алату за каријерно информисање појединаца као и нове праксе и активности за подршку појединцима у каријерном развоју. Представљене су и праксе у релевантним националним организацијама које се баве каријерним вођењем и саветовањем као и на који начин су прилагођене новонасталним околностима услед пандемије. И ове године је конференција била акредитована као стручни скуп код Завода за унапређивање образовања и васпитања.

Сада већ традиционално, пето Национално Euroguidance такмичење примера добрих пракси у области каријерног вођења и саветовања завршило се свечаном доделом награда, признања и похвалница за пријављене примере добре праксе у склопу конференције. Учесницима је омогућено да се током панел дискусије упознају са награђеним примерима праксе. Такође, приказани су и резултати Конкурса за активности каријерног вођења и саветовања за допуњено издање приручника и Базе активности КВИС.

Снимци презентација и панел дискусија са конференције доступни су на јутјуб каналу Фондације Темпус, а у наставку вести можете пронаћи и линкове ка појединачним сесијама:

Више о резултатима такмичења као и брошура са награђеним примерима доступни су овде.

Нови број билтена Каријера и Мобилност можете прочитати овде.

Start typing and press Enter to search