Прекогранични семинари Euroguidance мреже окупљају саветнике за вођење каријере, доносиоце политика, експерте и друге практичаре из различитих европских држава у циљу размене знања и примера иновативних пракси у области КВиС. Ови семинари се одржавају од 2005. године, а представници из Србије на њима учествују од 2014. године.  

 

Прекогранични семинар 2016.

Овогодишњи прекогранични семинар ЕГ мреже је одржан у Потсдаму, у Немачкој 1. и 2. јуна у организацији немачког Еuroguidance центра.

На дводневном семинару је око сто учесника из десет држава учествовало на предавањима и радионицама експерата из области каријерног вођења и саветовања из земаља учесница. Тема овогодишњег семинара Cross Cultural Guidance and International Careers – Integrating Migrants and Minorities. На овогодишњем семинару је по први пут одржана радионица на којој су представљени и примери добре праксе из Републике Србије. Бојана Јевтовић и Бојан Велев из Београдске отворене школе су одржали радионицу Career guidance for social inclusion of minorities: pilot programmes for young Roma. На семинару је такође учествовала и представница Универзитетског центра за развој каријере Милена Вујовић.

Више информација о прекограничном семинару, програму и презентације и материјале можете преузети са сајта прекограничног семинара http://euroguidance-cross-border-seminar-2016.de/

 

Прекогранични семинар 2015. 

Јубиларни десети прекогранични семинар Euroguidance мреже одржан је у Аустрији и Чешкој од 8. до 10. јуна 2015. године. Тема тог семинара је била Guidance crossing borders (Каријерно вођење које прелази границе). Семинар је започео 8. јуна у Брну, у Чешкој, а на конференцији која је тада одржана присутни су сазнали више о каријерном вођењу у тој држави. Сви учесници су након тога прешли границу и у пограничном месту Рец учествовали у дводневном семинару са већим бројем интерактивних радионица. Семинару, који су заједнички организовала три Euroguidance центра из Аустрије, Чешке и Словачке, присуствовало је стотинак учесника из десет држава. 

Материјале са семинара одржаног 2015. године можете погледати на сајту Euroguidance центра у Аустрији: http://www.bildung.erasmusplus.at/guidance_transparancy_recognition/euroguidance_career_guidance_in_europe/events_mirror/cross_border_seminar_2015/EN/.

 

Прекогранични семинар 2014. 

Прекогранични семинар, на коме су први пут учествовали представници из Србије, одржан је 9-10. јуна у Загребу. Тема "Методе саветовања за борбу против незапослености младих" је окупила око 70 учесника из 11 европских држава. Током два дана је одржано око двадесет радионица на којима су представљене иновативне методе рада са младима. Ово је први пут да су представници из Србије учествовали у раду прекограничних семинара ЕГ мреже. 

 

е-Билтен

 • КонференцијаAктивности

  Четврта Euroguidance конференција ,,Каријерно вођење и саветовање у Републици Србији” одржаће се 6. децембра 2016. године. Као и претходне, представљаће прилику за размену информација између свих актера у систему каријерног вођења и саветовања, приказаће постигнуте резултате рада у претходном периоду, али и представити планове за даљи развој и сарадњу.
  Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6