Са задовољством Вас oбавештавамо да је донета одлука о резултатима другог Националног Euroguidance такмичења добрих пракси у области каријерног вођења и саветовања који је расписан 26. јула на сајту erasmusplus.rs и трајао до 17. септембра 2017. године. Одлуку о избору примера добре праксе донела је шесточлана комисија у следећем саставу:

·      Снежана Клашња, Министарство омладине и спорта

·      Јелица Ристић Ћировић, Министарство просвете, науке и технолошког развоја

·      Татијана Глишић Милутиновић, Завод за вредновање образовања и васпитања

·      Миа Трцол, Euroguidance центар Хрватска

·      Тамара Станојевић, Београдска отворена школа

·      Марко Банковић, Фондација Темпус – Euroguidance центар Србија

На такмичење је пријављено укупно 20 примера праксе и све пријаве су испуњавале формалне услове предвиђене конкурсом. Комисија је рангирањем пријава утврдила следеће:

·      Прва награда се додељује пријави активности „Центар јаки млади“ коју је поднела Фондација СОС Дечија села Србија

·      Друга награда се додељује пријави активности „Када порастем бићу…“ коју је поднело удружење грађана Connecting people из Панчева

·      Трећа награда се додељује пријави активности: Обука из каријерног вођења и саветовања за ученике завршних разреда, коју је поднела Економско-трговинска школа из Пожаревца

Комисија је истакла да ове активности одликује континуираност, допринос развоју вештина управљања каријере (ВУК) корисника и прилагођеност потребама циљне групе.

Поред награда, ове године је додељено и 4 посебна признања примерима праксе и то:

·      Признање за пример добре праксе коришћења нових технологија у области каријерног вођења и саветовања додељује се Соњи Шовљански са Универзитета у Новом Саду, за праксу под називом „Виртуелни интервју за посао”

·      Признање за пример добре праксе ефикасног планирања и спровођења активности каријерног информисања додељује се Гимназији „Бранко Радичевић” из Старе Пазове, за праксу под називом „Сенка на послу”

·      Признање за пример добре праксе иновативног приступа у осмишљавању и спровођењу активности каријерног информисања додељује се Гимнизији Зајечар, за праксу под називом „Твој предмет мени значи”

·      Признање за пример добре праксе свеобухватног планирања програма, при чему се посебно истиче припрема полазника за учествовање у програму пракси и евалуација програма, додељује се Центру за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду, под називом „БГ праксе”

Комисија је у коментарима истакла да следећи примери праксе заслужују похвалницу:

·      Похвалница за иницијативу у развоју активности каријерног вођења и саветовања и креативну употребу ИКТ-а у каријерном информисању додељује се Техничкој школи у Књажевцу, за пример праксе под називом „Паметно промишљај, направи прави избор”

·      Похвалница за иницијативу у развоју активности каријерног вођења и саветовања и укључивање вршњачких едукатора додељује се Центру за едукацију и социјално укључивање из Лознице за праксу под називом „Обука врњачких едукатора за реализовање активности КВиС у средњим школама”

·      Похвалница за планирање активности каријерног информисања и организовање менторства током пракси додељује се Развојном бизнис центру из Крагујевца за пример праксе под називом „Летња пркса за ученике средњих школа”

Свечана додела награда, признања и похвалница учесницима Националног такмичења одржана је у склопу пете националне Euroguidance конференције ,,Каријерно вођење и саветовање у Републици Србији'' 6. октобра 2017. године у Београду.

 

Захваљујемо се свим пријављенима на учешћу на такмичењу.

е-Билтен

 • КонференцијаAктивности

  Четврта Euroguidance конференција ,,Каријерно вођење и саветовање у Републици Србији” одржаће се 6. децембра 2016. године. Као и претходне, представљаће прилику за размену информација између свих актера у систему каријерног вођења и саветовања, приказаће постигнуте резултате рада у претходном периоду, али и представити планове за даљи развој и сарадњу.
  Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6